Z vami že od leta 1970 ~ G o s t i l n a

Na naši spletni strani za boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke, majhne tekstovne datoteke, ki vsebujejo niz znakov in se namestijo na vaš brskalnik iz strežnika spletne strani. Piškotki lahko vsebujejo unikatni niz znakov za posameznega obiskovalca strani, ne vsebujejo pa nobene osebne informacije.

Piškotki niso nič novega, novo je le to, da se z novo zakonodajo (ZEKom-1) spreminja način obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Taki piškotki obiskovalcu omogočajo nemoteno uporabo spletnega mesta, saj brez teh piškotkov spletno mesto ne bi delovalo pravilno.

Spletna stran lahko uporablja piškotke ob obisku strani iz sistema ali ob obisku spletnih strani. Vaš spletni brskalnik shrani piškotke na vašo napravo in do njih lahko dostopajo spletne strani dotičnega spletnega mesta ob naslednjem obisku.

Piškotki nam omogočajo:
– prepoznati uporabnika in njegove nastavitve,
– za shranjevanje izbire, ker so za delovanje določenih storitev nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …),
– prilagoditi spletno vsebino za posameznega uporabnika,
– pridobiti informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo naše strani,
– nam omogočajo izboljšati naše storitve in spletne strani.

Spletne strani v sistemu in elektronska sporočila iz sistema lahko vsebujejo piškotke, ki so za vsakega uporabnika poimenovane unikatno in se uporabljajo za štetje obiskov posamezne strani (pri čemer se ne prenaša nobenih osebnih podatkov). Uporabljajo se zato, da izvemo katero sporočilo je nekdo prebral in nato ukrepal. Na ta način izboljšujemo učinkovitost spletnega mesta in naših aktivnosti.

Na spletnih straneh uporabljamo storitve Google Analytics za zbiranje statističnih in analitičnih informacij o tem, kako uporabniki uporabljajo naše spletne strani in aplikacije.

V spletne strani sistema so lahko vključeni gradniki (widgets), video vsebine drugih ponudnikov, kot je naprimer YouTube ter piškotki družabnih omrežij kot na primer Facebook, Twitter ipd v kolikor jih uporabljate. Ko si ogledate vsebine ali uporabljate gradnike, lahko sprejmete piškotke s strani drugih ponudnikov. Teh piškotov sami ne moremo nadzirati, upravljanje z njimi je, kot z vsemi ostalimi piškotki tretjih oseb, izven naših pristojnosti. Relavantne informacije o tem pa najdete na straneh ponudnikov.
Uporabljamo lastne piškotke (začasne, trajne), kot lahko tudi lokalne objekte (flash piškotke) in piškotke drugih partnerjev.

Seznam piškotkov tega spletnega mesta:

 Ime piškotka Opis / Namen Čas trajanja piškotka Podjetje / Domena
PHPSESSID  – ohranjanje seje čas trajanje seje / ob izhodu iz brskalnika www.gostilna-belvedur.si
wpsc_customer_cookie_  – za obdelavo spletnih nakupov 24 ur www.gostilna-belvedur.si
wfvt_2860995598  – za shranjevanje vnešenega komentarja takoj www.gostilna-belvedur.si
qtrans_cookie_test  – omogoča prevajanje in večjezičnost 30 minut www.gostilna-belvedur.si
__utma  – statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics / .gostilna-belvedur.si
__utmb  – statistika ogledov spletne strani 30 minut Google Analytics / .gostilna-belvedur.si
__utmc  – statistika ogledov spletne strani čas trajanje seje / ob izhodu iz brskalnika Google Analytics / .gostilna-belvedur.si
 __utmz  – statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics / .gostilna-belvedur.si
lps  – beleži čas seje uporabnika 24 let, 6 mesecev .shareaholic.com
pss  – povezava na družbena omrežja, statistika, poročanje 24 let, 6 mesecev .shareaholic.com
c_id  – povezava na družbena omrežja, statistika, poročanje 1 leto .shareaholic.com
sess  – statistika ogledov in uporabe spletne strani 24 ur .adnxs.com

 

OPOMBA: omejevanje ali blokada piškotkov lahko bistveno vpliva na posamezne dele naših spletnih strani, onemogoča funkconalnosti in izvajanje storitev. Odločitev je vaša, vendar imajo piškotki svoj namen. Če soglasja za uporabo piškotov ne boste dali, boste tudi neprestano dobivali vprašanja, ali si piškote želite. Vašega (nikalnega) odgovora namreč ne bomo smeli shraniti v (zgovorno, ne?!) piškotek, ker nam tega ne boste dovolili. Zato, ker si vašo izbiro pač lahko zapomni le piškotek!

Upravljanje in sprejemanje novih piškotkov, obveščanje ob sprejemu novih piškotkov, izbris ali onemogočitev piškotkov lahko izvedete tudi v nastavitvah vašega brskalnika. Nastavitev piškotkov za: Chrome, Firefox, Safari (v angl.), Opera (v angl.), Internet Explorer 9, Internet Explorer 7, 8.

Uporabo Flash piškotkov lahko upravljate preko http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager.html. Flash piškotke lahko nadzorujete tudi preko brskalnika, odvisno od tega, katero verzijo uporabljate in kateri multimedijski predvajalnik uporabljate (več informacij najdete na http://kb2.adobe.com/cps/526/52697ee8.html.

Če želite izklop Googlovih piškotkov na vseh spletnih straneh, si lahko prenesete vtičnik za vaš brskalnik: Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Več o piškotkih si lahko preberete na: Kaj so piškotki.