Priprava:
izberemo meso, lahko je svinjsko ali telečje, mi menimo, da je najboljša iz telečjih prsi, ki jim odstranimo kosti, razgrnemo, solimo in popopramo z zrnatim poprom ter pustimo malo odležat. Medtem nalomimo divje šparglje na koščke do njihovega trdega dela ter jih blanširamo. Na drobno narezano čebulo na maščobi pražimo dokler ne postekleni, potem ji dodamo na drobno narezano domačo panceto ali ostanke pršuta, pocvremo, pa dodamo še blanširane šparglje in par svežih lističev žajblja, še malo pomešamo in pocvremo. Razgrnemo meso, ga namažemo s pestom, zvijemo v rulado, povežemo in ga še zavijemo v papir za peko. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180 stopinj kako uro in pol.

Približno 15-20 minut pred koncem povišamo temperaturo v pečici na 200 stopinj, pečenko odvijemo iz papirja ter jo zalijemo. Ko je lepo zapečena, jo pustimo malo počivati. Kot priloga se lepo ujameta krompir iz teče in kuhana cvetača, lahko pa tudi brez vsake zadrege pečena polenta. Na prilogo damo pesto, ki nam je ostalo ali pa šparglje ter vse skupaj polijemo z omako, ki je nastala pri pečenju. Mmmm,… 🙂