Priprava:
na drobno nasekljano čebulo prepražimo na maščobi, da postekleni, potem dodamo na kose narezan goveji bočnik, posolimo, popopramo ter dodamo še paradižnik, malo svinjske masti in suha svinjska rebrca. Zalijemo z jušno osnovo ali vodo ter vse skupaj dušimo do mehkega. Golaž je zelo sočen in ima izrazit okus v katerem prednjačita čebula in paradižnik, rebrca pa dodajo še piko na i. Če uporabite dovolj čebule, potem moke za gostenje ne potrebujete.

Testo za fuže naredimo tako, da v 1kg  moke vmesimo 3 jajca ter vodo, na trdo zamesimo, ga zatem na tanko razvaljamo in zrežemo na ozke trakove, ki jih navijamo na prst. Zavremo vodo, jo solimo in v vrelo damo fuže, ki jih kuhamo okoli 10 minut. Odcedimo, damo v krožnik, polijemo z golažem ter potresemo s parmezanom (po želji). Dober tek!