Kuhamo v Supernovi, v ponedeljek Igor Lija

V soboto, 03.11.2012 od 10:00 do 15:00 ure bomo imeli v trgovini Interspar v trgovskem centru Supernova Koper stojnico, na kateri bomo demonstrirali pripravo domačih fužov s tartufi ter predstavili naše domače izdelke, ki temeljijo na tartufih. Te izdelke bo kmalu možno kupiti tudi v naši spletni trgovini, ki je v pripravi.

Obiskovalci boste deležni brezplačne pokušine v obliki namaza iz tartufov na domačem kruhu, kar boste lahko zalili s kozarcem žlahtne, pristne istrske kapljice, saj nam bodo družbo delali nekateri priznani istrski vinarji, ki bodo predstavljali svoja vina.

V ponedeljek, 05.11.2012 pa ste vabljeni k nam v gostilno Belvedur na en prav poseben dogodek, ki bo nedvomno dal svoj pečat h kulturnem dogajanju podeželja slovenske Istre. V sproščenem in čisto domačem vzdušju nam bo svoj novi CD “U Istre od enbot do danas” predstavil istrski kantavtor Igor Mikolič z umetniškim imenom Igor Lija.
Na zgoščenki so pesmi v istrskem narečju take, ki gredo “vuho”, ena izmed njih je priredba zelo znane Piaca Grande. Pesmi so za tiste, ki ne razumejo našega narečja, prevedene v knjižni jezik. Pravijo mu tudi istrski Mlakar, saj se v svojih nastopih tako rad poveže s publiko, komunicira z njo, poje in vriska, z njo postane eno, v svoje nastope rad vtke tudi stare istrske običaje, kar še dodatno navduši občinstvo.

Ob tej priliki bomo pripravili meni, ki bo sestavljen iz hladnega narezka (domači pršut in salama, sir s tartufi), popečen mladi sir s tartufi, kapasanta s tartufi ter fuži s tartufi, kozarec malvazije; vse le za 30 € na osebo.

Vljudno vabljeni!