Z vami že od leta 1970 ~ G o s t i l n a

Telečja pečenka s špargljevim pestom

Priprava: izberemo meso, lahko je svinjsko ali telečje, mi menimo, da je najboljša iz telečjih prsi, ki jim odstranimo kosti, razgrnemo, solimo in popopramo z zrnatim poprom ter pustimo malo odležat. Medtem nalomimo divje šparglje na koščke do njihovega trdega dela ter jih blanširamo. Na drobno narezano čebulo na maščobi pražimo dokler ne postekleni, potem ji dodamo na drobno narezano …


Golaž s fuži

Priprava: na drobno nasekljano čebulo prepražimo na maščobi, da postekleni, potem dodamo na kose narezan goveji bočnik, posolimo, popopramo ter dodamo še paradižnik, malo svinjske masti in suha svinjska rebrca. Zalijemo z jušno osnovo ali vodo ter vse skupaj dušimo do mehkega. Golaž je zelo sočen in ima izrazit okus v katerem prednjačita čebula in paradižnik, rebrca pa dodajo še …