Istrsko – Sardenski dan

Prvič v Sloveniji!

Prašički, pečeni na tradicionalni način sardenskih pastirjev

Prašički, pečeni na tradicionalni način sardenskih pastirjev

V gostilni Belvedur skrbimo za naše goste, zato smo zanje pripravili prvovrstno presenečenje, v soboto, 04.07.2015 smo organizirali Istrsko – Sardenski dan. Iz pristnih odnosov med istrskimi in sardenskimi prijatelji se je porodila ideja o organizaciji tega nepozabnega kulinaričnega srečanja in prepletanja istro – sardenskih okusov.

Od 18:00 ure dalje bomo stregli meni, sestavljen iz tipičnih sardenskih jedi. Meni je sestavila in ga bo tudi pripravila srčna družina iz kraja Tzaramonte iz Sardinije, vsebuje pa:

Tipični sardenski izdelki

Tipični sardenski izdelki

– KATZAGANA (hladna predjed): kasu (sir), ulias (olive), salthizza (klobasa), táparas (kaprin cvet)

– PRIMMALZU (topla predjed): culinzones et ciccioneddhos cun bagna a sa Tzaramontenesa (ravioli in njoki z omako Chiaramontenese)

– SIGUNDO (glavna jed): poheddu arrustu ezaveghe in cappotto (prašiček, pečen na tradicionalen način sardenskih pastirjev in kuhana ovčetina v omaki)

– PRO S`INGHIRIU (priloga): fenuju et latuka (tipična priloga in solata)

– DUHE (desert): pabassinos et seadas (tipične sardenske sladice)

– FRUTURE (sadje): sindria (lubenica)

– BUFFONZU (pijače): abba sansa, Cannonau, multa ruja (voda, vino Cannonau, žganica iz rdeče mirte).

Naj poudarimo, da bomo na tem dogodku stregli samo navedene sardenske jedi in pijačo. Ta poseben večer bo dodatno popestril kvartet Robert Vatovec s prijatelji.

Vljudno vabljeni na ta poseben dogodek!