Prireditev Okusi ob meji 2012

Med 27. in 30. septembrom je v italijanski Gorici potekla prireditev Okusi ob meji. Kot trdijo organizatorji, se je udeležilo prireditve v štirih dneh udeležilo več kot 245.000 ljudi, seveda največ v soboto zvečer. Ti so se po mestnih ulicah in trgih sprehajali med kar 325 stojnicami iz dvajsetih držav, na katerih je med pestro, izvirno in domiselno predstavljeno ponudbo vsakdo našel kaj za svoj okus.

Gostilna Belvedur smo se te prireditve udeležili kot edini predstavnik z Obale, skupaj v sodelovanju s kmetijo Prinčič iz Kozane (Goriška Brda). Obiskovalce smo razvajali z našimi tradicionalnimi in že uveljavljenimi istrskimi specialitetami (ombolo, fuži, polenta, mladi kravji sir,…), predvsem na osnovi črnih in tudi že prvih belih tartufov, čemur je kmetija Prinčič dodala piko na i s svojimi odličnimi vini Mulit.

Prireditev je zelo uspela v vseh pogledih, celo do te mere, da so prireditelji sklenili, da jo preimenujejo. Odslej se bo praznik imenoval “Gusti senza frontiere”, torej naslednje leto Okusi brez meja.

Tiskovine:
Design by EGOIST ARTZ & PARTZ
Art Director Maja BRISKI
Photographer & computer manipulator Zaneto PAULIN
Print by GRIN GRAFIKA, Robert Sironić [Umag]