7. festival črnega tartufa

Gostilna Belvedur in Istra Tartufi Šavle organizirata 7. festival črnega tartufa, ki bo v soboto, 17.06.2017 in v nedeljo 18.06.2017.

Test1

Črni tartuf

Proslavili bomo začetek sezone nabiranja poletnega črnega tartufa vrste Škorcona, ki je k nam zašel iz Umbrije. Vse vrtelo okoli kulinarike na bazi tartufov, pa naj bo šlo za fritajo, fuže, njoke, ribe, mehkužci in sladice. Imeli bomo tudi predstavitev tipičnih istrskih vin (refošk, malvazija, muškat) okoliških vinarjev, ki so zadnja leta bili zelo opaženi, saj so nekatera vina bila nagrajena z zlatimi medaljami in drugimi nagradami.

Dogodek bo popestrila Istrska tržnica s tartufi in z domačimi istrskimi dobrotami (tartufate, olivno olje, marmelade, siri, žganice,…) ter v soboto zabavno-družabni program z zasedbo Campo Krizi s pričetkom ob 20:00 uri.

Campo Krizi je glasbena zasedba, ki je nastala na pogorišču gledališke predstave imenovane “Če utišate pevca/pevko”. Za tem dvojezičnim imenom stoji glasbena štirica pevka, kitarist, basist in bobnar, ki je po dolgoletnem ustvarjanju dozorela za povsem nov projekt, ki temelji na pesmih upora v najširšem smislu. Ime skupine nosi večplastni pomen, tako kot glasba, ki jo izvajajo. V osnovi gre za svojevrstne priredbe pesmi upora z različnih koncev sveta, od Južne Amerike do Rusije, v levo in nazaj, od juga pa naprej.

Organiziran bo prikaz nabiranja tartufov na podlagi predhodnih prijav, zato so te OBVEZNE!

Vljudno vabljeni!